Regim enterocolită

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Enterocolita este o afecţiune a tractului digestiv, având drept cauze infectarea cu bacterii, ciuperci, virusuri sau paraziţi.

Se manifestă prin episoade cu  scaune dese şi apoase, vomă, crampe şi disconfort  abdominal, diminuarea poftei de mâncare. Pentru un adult sănătos, traversarea unui astfel de apisod are loc relativ uşor, însă în cazul copiilor, vârstnicilor şi a persoanelor deja bolnave se impune o atenţie sporită şi tratament adecvat, pentru a se evita deshidratarea şi dezechilibrul electrolitic.

Orice episod de enterocolită impune un regin alimentar. Acesta trebuie să includă orez fiert, brânzică de vaci, supă de zarzavat bine fiert, carne fiartă, mere coapte. Hidratarea se va îmbunătăţi prin consumul de ceaiuri neîndulcite, apă,  supă de morvovi şi zeamă de orez.

Nu se vor consuma fructe şi legume crude, lactate, prăjeli, mezeluri,  prăjituiri cu cremă, maioneză şi niciun tip de suc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *