Enterocolita la bebeluşi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Enterocolita este reprezentată prin infalamaţia mucoasei intestinale, la baza acesteia stând virusuri, bacterii, ciuperci sau paraziţi.

Enterocolita la bebelusiEnterocolita în rândul bebeluşilor este destul de frecventă şi este caracterizată prin episoade neplăcute, vomă, scaude dese şi apoase, scăderea apetitului, irascibiliate, disconfort, plâns necontrolat, apatie, uneori febră.

În cauzul apariţiei simptomelor specifice, bebeluşul trebuie urgent consultat de către un medic specialist. Sunt situaţii mai grave care impun internarea, dar în majoritatea cazurilor, bebeluşul poate fi tratat la domiciliu.

Micuţul va beneficia de regim alimentar bazat pe supe de legume, orez fiert şi brânzică de vaci, i se va asigura hidratarea şi odihna şi i se vor administra săruri hidratante.

În cazul bebeluşilor care nu au început încă diversificarea, măsurile impuse sunt aceleaşi,  exceptându-se  regimul alimentar şi insistându-se pe hidratare şi odihnă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *